Warmtepompen

Warmtepompen zijn een uitstekende manier om duurzaam energie te gebruiken en te besparen. Ze worden gebruikt voor woningverwarming en sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt hiervoor de warmte uit de omgeving.

Rooselaer Technics installeert en verdeelt warmtepompen van verschillende merken.

Wat kost een warmtepomp?

De prijzen en de keuze qua merk zijn afhankelijk van de vereisten. Om u een idee te geven van prijs is een studie vereist. Op basis van de plannen van uw woning of gebouw en de toepassing van de warmtepomp kunnen wij u een voorstel doen. Neem hiervoor contact op met ons.

Wat doet een warmtepomp?

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water. De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % à 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Wil u meer weten over hoe dit technisch in elkaar zit? Raadpleeg dan de brochure over warmtepompen van de Vlaamse Overheid

Share