Archives

Stiebel Eltron

Verwarmen, koelen en ventileren met duurzame energie.

STIEBEL ELTRON: systemen voor een laag energieverbruik.

stiebel-eltron-logo

Bouwers en verbouwers kunnen de moderne techniek van de warmtepompen niet meer aan zich laten voorbijgaan. STIEBEL ELTRON heeft het meest uitgebreide en innovatieve gamma van
de markt. Voor elk van de STIEBEL ELTRON warmtepompsystemen
mag u rekenen op Duitse topkwaliteit, een hoog rendement, een mooi design en een uiterst stille werking.

Naast de systemen op hernieuwbare energie, heeft STIEBEL
ELTRON ook een uitgebreid gamma elektrische verwarming en waterverwarmers. Ook voor deze toestellen staat het merk garant voor een hoge energie-efficiëntie.

 

 

Rooselaer Technics is preferred partner van Stiebel Eltron. Wij stonden ondermeer in voor de installatie in de industriële gebouwen van Cebeo. Lees hierover meer in de persartikels.

Naast de hoogste kwaliteit aan warmtepompen kunnen we u dankzij deze partner ook uitstekende accumulatieverwarming aanbieden.

Wenst u meer informatie over Stiebel-Eltron? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op hun website

Domotica

Velen denken bij domotica aan gebruiksgemak:

  • rolluiken/poorten bedienen met de afstandsbediening
  • lichten aan/uitschakelen vanop afstand

… maar wist u dat u hiermee ook energie kan sparen?

U kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle lichten worden gedoofd wanneer u het huis verlaat. Bovendien kan u ook verlichting regelmatig aan en uit te schakelen tijdens uw afwezigheid. Op die manier laat u niet merken dat uw huis voor langere tijd leeg staat.

Wij realiseren dit voor u met volgende merken:

 

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een uitstekende manier om duurzaam energie te gebruiken en te besparen. Ze worden gebruikt voor woningverwarming en sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt hiervoor de warmte uit de omgeving.

Rooselaer Technics installeert en verdeelt warmtepompen van verschillende merken.

Wat kost een warmtepomp?

De prijzen en de keuze qua merk zijn afhankelijk van de vereisten. Om u een idee te geven van prijs is een studie vereist. Op basis van de plannen van uw woning of gebouw en de toepassing van de warmtepomp kunnen wij u een voorstel doen. Neem hiervoor contact op met ons.

Wat doet een warmtepomp?

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water. De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % à 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Wil u meer weten over hoe dit technisch in elkaar zit? Raadpleeg dan de brochure over warmtepompen van de Vlaamse Overheid

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming, ventilatie en airconditioning ook via alternatieve (groene) energieën.

Wij installeren niet enkel elektrische verwarming, maar doen ook onderhoudswerken aan bestaande elekrtische verwarmingsinstallaties. Zowel bij particulieren als voor huisvestingsmaatschappijen en bedrijven.

Elektrische verwarming kan ook worden gecombineerd met warmtepompen en/of zonnepanelen.

Wenst u meer info over de werking en/of mogelijkheden van statische of dynamische accumulatieverwarming? Neem dan contact op met ons!

Merken verwarming

Merken ventilatie

Relighting – relamping

Relighting en relamping zijn ingrepen om het energieverbruik door verlichting te beperken. Bij de eerste worden enkel de lampen vervangen. Bij relighting worden ook nieuwe armaturen geïnstalleerd zodat nog zuinigere lampen kunnen worden gebruikt.

Relighting - RelampingRelamping

Relamping is de minst ingrijpende manier om het energieverbruik te verminderen. Hierbij worden enkel lampen vervangen. Door de innovaties qua lampen kan u op deze manier veel geld besparen. Gloeilampen en/of spaarlampen kunnen vervangen worden door nieuwere technologie met bvb. LED’s. Maar ook voor buislampen zijn er nieuwe, zuinigere alternatieven. Bij relamping gaan we gebruik maken van uw bestaande armaturen.
In gebouwen met veel lichtpunten is dit echter een hele klus, vandaar dat uw bedrijf hiervoor een beroep kan doen op Rooselaer Technics.
Gloei- en spaarlampen kunnen hierbij vervangen worden door LED-lampen.

Relighting projectRelighting

Door niet enkel de lampen maar ook de verlichtingsarmaturen te vervangen kan u nog meer besparen. De nieuwste en zuinigste lampen hebben immers andere fittings. Indien u hiervan gebruik wil maken moeten de armaturen dus worden vervangen.
Rooselaer Technics kan instaan voor de levering en plaatsing van een breed gamma aan verlichtingsarmaturen, afhankelijk van de toepassing. Functionele verlichting in opslag- en productieruimtes tot design in burelen. Voor al uw noden qua verlichting en energiebesparing kan door ons een voorstudie gemaakt worden.

Voorstudie

U wenst als bedrijf te besparen op energiekosten? Dan kan u bij ons terecht om te bekijken op welke manier u dit het efficiëntst aanpakt.

In functie van het gestelde doel en het beschikbare budget wordt de voorstudie worden opgemaakt. Wij gaan samen met u na welke noden er zijn qua verlichting (welke lichtsterkte is op welke plek nodig?). Vervolgens gaan we op zoek naar de oplossing die de meest energiezuinige is. Hierbij houden we rekening met uw budget. Op die manier worden uw verlichtingskosten zoveel mogelijk teruggedrongen.

Ook de uitvoering wordt door ons verzorgd. Uiteraard kan ook het verbruik van verwarming in de studie worden opgenomen.

Ja, contacteer mij aub in verband met een relamping/relighting opdracht

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag
verlichtingkasteelsaffelberg02

Energie sparen

U kunt op heel wat manieren energie gaan besparen. Vaak zijn er voor de diverse ingrepen subsidies te verkrijgen bij diverse overheden. En natuurlijk heeft een en ander een voelbare invloed op uw zware energierekeningen.

Wij realiseren voor u oplossingen, met een investering die u binnen de kortst mogelijke tijd gewoon terugverdient.

VerwarmingssystemenVentilatie – Airconditioning
ook via alternatieve (groene) energiebronnen: warmtepompen – zonnepanelen

Zonnepanelen, ook op industriële schaal

Wij installeren niet enkel elektrische verwarming, maar doen ook onderhoudswerken aan bestaande elektrische verwarmingsinstallaties.

Erkend installateur warmtepompen

Overige merken verwarming, ventilatie en groene energie:

Besparing door automatisering (domotica)

merken: