Archives

Stiebel Eltron

Verwarmen, koelen en ventileren met duurzame energie.

STIEBEL ELTRON: systemen voor een laag energieverbruik.

stiebel-eltron-logo

Bouwers en verbouwers kunnen de moderne techniek van de warmtepompen niet meer aan zich laten voorbijgaan. STIEBEL ELTRON heeft het meest uitgebreide en innovatieve gamma van
de markt. Voor elk van de STIEBEL ELTRON warmtepompsystemen
mag u rekenen op Duitse topkwaliteit, een hoog rendement, een mooi design en een uiterst stille werking.

Naast de systemen op hernieuwbare energie, heeft STIEBEL
ELTRON ook een uitgebreid gamma elektrische verwarming en waterverwarmers. Ook voor deze toestellen staat het merk garant voor een hoge energie-efficiëntie.

 

 

Rooselaer Technics is preferred partner van Stiebel Eltron. Wij stonden ondermeer in voor de installatie in de industriële gebouwen van Cebeo. Lees hierover meer in de persartikels.

Naast de hoogste kwaliteit aan warmtepompen kunnen we u dankzij deze partner ook uitstekende accumulatieverwarming aanbieden.

Wenst u meer informatie over Stiebel-Eltron? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op hun website

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een uitstekende manier om duurzaam energie te gebruiken en te besparen. Ze worden gebruikt voor woningverwarming en sanitair warm water. Een warmtepomp gebruikt hiervoor de warmte uit de omgeving.

Rooselaer Technics installeert en verdeelt warmtepompen van verschillende merken.

Wat kost een warmtepomp?

De prijzen en de keuze qua merk zijn afhankelijk van de vereisten. Om u een idee te geven van prijs is een studie vereist. Op basis van de plannen van uw woning of gebouw en de toepassing van de warmtepomp kunnen wij u een voorstel doen. Neem hiervoor contact op met ons.

Wat doet een warmtepomp?

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water. De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 % à 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Wil u meer weten over hoe dit technisch in elkaar zit? Raadpleeg dan de brochure over warmtepompen van de Vlaamse Overheid